Het roer om

Het roer om…. letterlijk en  figuurlijk.

Na ruim 20 jaar in de financiële wereld een carrière te hebben gehad, heb ik het roer omgegooid. Niet omdat ik ontevreden was. Integendeel, ik had een leuke werkgever, baan met goed salaris en leaseauto e.d. Toch bekroop mij het gevoel dat het anders moest. Maar wat precies had ik nog niet helder voor ogen. Tot ik “The big five for life” van John Strelecky las. Ik was om en heb de bakens verzet.

Sommige mensen, begrijpen niet, waarom iemand zoveel zekerheden opgeeft en  zich in zo’n avontuur stort. Maar hoeveel zekerheden heeft iemand?  Hoeveel mensen hebben niet de keuze en komen op straat te staan, omdat bedrijven reorganiseren, of nog erger: failliet gaan. Vanuit zo’n positie een nieuwe uitdaging vinden is zeker geen sinecure; je bent op zo’n moment tenslotte jezelf niet en zit vol negatieve gedachtes. Niet makkelijker, maar wel beter is het om vanuit een ‘positieve’ gedrevenheid zelf het roer in handen te hebben en zelf de koers te bepalen. Ik ben ervan overtuigd, dat dit meer resultaat en uiteindelijk geluk oplevert. Als je niets verandert, verandert er nl. niets.

Tevreden

Dat betekent niet, dat iedereen altijd het roer volledig moet omgooien. ….Maar als je niet 100% tevreden bent, is het zeker de moeite waard om te onderzoeken, waarom dit zo is en hoe je dit kunt veranderen.
Ik ben er dus klaar voor om anderen mijn verhaal te vertellen en mee te laten profiteren van de levenslessen van John Strelecky. Ik gun iedereen wat mij is overkomen en meer……